LHC inleder dubbelmöte mot FBK på hemmaplan

Publicerad: 2016-01-13 19:08

Linköping Hockey Club går ett spännande veckoslut till mötes. Det som står på schemat är ett dubbelmöte mot Färjestad som inför morgondagens match i Saab Arena ligger två poäng bakom LHC i tabellen.

– Det är viktigt att positionera sig i kampen om en slutspelsplats. Vi är två lag som ligger nära varandra i tabellen och på så sätt är det väldigt viktiga matcher. Vi möter ett väldigt erfaret och meriterad lag så det gäller att plocka fram det bästa i vårt spel. De är garanterat revanschsugna efter sin förlust mot Frölunda och vi kommer att få se två lag som väldigt gärna vill vinna, säger Dan Tangnes.

Hur ser du på spelschemat just nu? Det är andra veckan i rad med bara två matcher.
– Det ger oss en möjlighet att träna lite mera och ägna mer tid åt detaljer. När vi spelar varannan dag så är det lite mindre mottaglighet för att kunna jobba mycket med taktiska och på små detaljer. Nu får vi tre träningsdagar i rad där vi kan träna specifikt och metodiskt med spelmetodik och detaljer i spelet så på sätt är det en bra period på så sätt. Sen vill man alltid spela matcher och det här gör att man får längta efter att spela så det blir kul att komma igång igen.

Senaste matchen spelades i Vida Arena mot Växjö där LHC tog en tung seger med 4-1, en seger som ger bra självförtroende i en period som innehåller många matcher utanför 013-området.

– Det är alltid viktigt att vinna men vi är inne i en period där vi spelar mycket på bortaplan så att vinna på bortaplan mot ett förväntat topplag var viktigt. Det är en tajt tabell och det gäller att kontinuerligt plocka poäng för att hänga med i racet. På många sätt var det en väldigt skön vinst i Växjö.

Hur vill du att morgondagens match ska se ut?
– Jag ser gärna att vi får diktera villkoren i större utsträckning än vad de gör och får spela matchen på våra villkor. Vi vill sätta fart på pucken och kontrollera spelvändningar så vi måste komma ut med en aggressiv skridskoåkning. Men som sagt, vi möter ett meriterat och erfaret motstånd och vi måste se till att de inte får spela matchen på sina villkor och att vi visar här på vår hemmaplan att de ska få jobba hårt för att åstadkomma det de vill.

Det har under stora delar av säsongen varit fokus på LHC:s skadelista. Efter matchen mot Växjö konstaterades två nya skador då Nichlas Hardt och Sebastian Karlsson åkte upp på listan. Men till matchen mot Färjestad kommer glädjebesked då centern Garrett Roe är tillbaka i spel efter ett skadeuppehåll på en månad.

Hur pigg har Garrett Roe sett ut de senaste dagarna?
– Han har kunnat åka skridskor och har varit med ganska länge. Han ser pigg ut men när man har varit borta ett tag så blir det en omställning och vi förväntar oss inte att han ska vara tungan på vågen, men vi vet att vi får en skicklig spelare som tävlar hårt. Han bidrar på flera sätt utöver sin skickligt och det kommer ge oss en extra dimension i vårt offensiva spel samt kaxighet och attityd i spelet.

Läget i laget:
På skadelistan: Nichlas Hardt, Petter Hansson, Broc Little och Sebastian Karlsson. Förhoppningen är att Sebastian ska kunna spela matchen på lördag.
Garrett Roe är tillbaka efter skada och Vilmos Gallo är åter med i laget efter en kortare vistelse i J20.

 
Gustaf Pettersson
Informatör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Köp biljett till premiären!

Denna veckan bjuder på ett dubbelmöte mot Färjestad BK. Första matchen spelas på torsdag i Saab Arena, en riktigt viktig match i kampen på tabellens övre halva. Slut upp i leden bakom vårt lag, ta med dig en kompis eller tio och se till att vara på plats. Tillsammans är vi starka!

Pris
Sittplats Fr 195:-
Sittplats Familj/Pensionär: 160:-
Ståplats Vuxen 135:-
Ståplats Ungdom/Pensionär 80:-
Ståplats Borta: Säljs via bortalagets supporterklubb

Här köper du biljett
LHC:s biljettbokning på nätet
Saab Arenas biljettkassa

Biljettombud:
ICA Signalen, Ekholmen
Lasses Livs, Vidingsjö
Gränden Spel & Tobak
Berga Spel & Tobak
OKQ8 Vikingstad
Hemköp City, Linköping
Tempo Tallboda, Linköping
COOP Finspång
Direkten Norrköping
Turistbyrån, Linköping City
Vadstena Buss Resebutik
Frendo, Kisa

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild