LHC är klara för semifinal!

Publicerad: 2015-03-23 21:20

Linköping Hockey Club är för tredje året i rad klara för semifinal. På måndagskvällen besegrades HV71 med 4-2 efter en mäktig vändning i den tredje perioden. För andra matchen i rad blec Nichlas Hardt matchvinnare för Linköping. 

Inför matchen pratades det mycket om att hemmalaget skulle komma ut starkt och försöka sätta sin prägel på matchen. Det blev emellertid inte så, snarare tvärtom. Linköping kom ut med bra energi och stor spelglädje och var det spelförande laget under inledningen av perioden.

HV71 började så småningom ta tag i taktpinnen i matchen vilket innebar att Linköping fick ägna mycket tid att försvara sig på ett bra sätt och sedan vända spelet snabbt.

Det saknades riktigt heta målchanser under den första hälften av perioden, något som kom att ändras under de avslutande tio minuterna.

Det började med att HV71 fick powerplay i den elfte minuten. LHC klarade av sitt numerära underläge, men sex sekunder efter att gästerna blev fulltaliga tog HV ledningen genom Erik Christensen.

HV hade en bra period efter sitt ledningsmål och skapade ett gäng chanser, men David Rautio satte stopp för ytterligare påhälsning i nätet. LHC tog sedan över matchbilden igen och satte ordentligt tryck i anfallszon.

Efter arton minuter kom så kvitteringen genom Nichlas Hardt som tryckte in pucken i mål efter ett bra förarbete av Mattias Sjögren.

Perioden slutade med en riktigt bra chans för HV när Mattias Tedenby blev frispelad, men HV-forwarden missade målet.

Linköping öppnade riktigt bra i den andra perioden och satte HV under ordentligt press från första minuter. Det skapades en hel del riktigt bra målchanser, men Wesslau höll tätt mellan stolparna.

Linköpings press var så pass intensiv och hård att hemmalagets tränare Andreas Johansson kände sig manad att ta en timeout för att få ordning på sina styrkor.

Strax efter hemmalagets timeout drog de på sig en utvisning och LHC fick chansen att spela powerplay.

LHC lyckades emellertid inte att få utdelning i sitt powerplay, trots att det skapades en del bra målchanser. En minut efter att HV blev fulltaliga blev Anton Karlsson utvisad för en puck-out.

I powerplay, med sjutton sekunder kvar av överläget, tog HV71 ledningen genom Erik Christensen.

Andra hälften av perioden tillhörde hemmalaget som tryckte på och fick längre anfall än Linköping. De hetaste chanserna tillhörde fortfarande LHC, men Wesslau lyckades stå pall för avsluten från bortalaget.

Precis som i den första perioden fick hemmalagets Mattias Tedenby ett friläge i den sista minuten men återigen räddade David Rautio.

Linköping öppnade riktigt starkt i den tredje perioden och skapade stor oreda i HV:s försvarszon. Det syntes tydligt att LHC hade bestämt sig för att vinna den här matchen redan från det första bytet.

Linköping gick framåt, satte HV:s backar under press och lyckades vinna många puckar i anfallszon. Det gav utdelning efter sex minuter när Daniel Rahimi krigade in sitt första slutspelsmål i karriären.

HV hade sedan en positiv period där de skapade chanser och försökte återta kommandot i matchen, men LHC såg väldigt lugna och trygga ut i försvarszon.

HV71 hade tagit över kommandot under periodens andra hälft, men det var Linköping som gjorde nästa mål i matchen. Efter sexton minuter sköt Nichlas Hardt ett skott som Gustaf Wesslau tappade in bakom sig. LHC var därmed i ledning!

Hemmalaget försökte direkt trycka på framåt för att åstadkomma en kvittering, men de kom aldrig riktigt nära. Istället lyckades LHC utöka ledningen till 4-2 genom Broc Little som skickade in pucken i öppet mål.

Linköping är därmed kvalificerade för semifinalspel för tredje året i rad!

 
Gustaf Pettersson
Informatör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Statistik

HV71 - Linköping 2-4 (1-1, 1-0, 0-3)
Skott: 24-34
Utv, HV71: 4x2
Utv, LHC: 4x2
Publik: 7000
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Holm

Första perioden
12.56 1-0 Erik Christensen (Malte Strömwall, Teemu Laine)
18.04 1-1 Nichlas Hardt (Mattias Sjögren, Broc Little)

Andra perioden
10.05 2-1 Erik Christensen (Ted Brithén, Andreas Jämtin) PP1

Tredje perioden
06.02 2-2 Daniel Rahimi (Nichlas Hardt, Broc Little)
16.17 2-3 Nichlas Hardt (Broc Little)
19.12 2-4 Broc Little (Mattias Sjögren, Jonas Junland)

  

Laguppställning

Målvakter
Rautio (Högberg)

Backar
Rahimi - Junland
Bäckman - Johansson
Dahlström - Karlsson
Carlsson

Forwards
Little - Sjögren - Hardt
Micflikier - Karlsson - Taffe
Salmonsson - Almtorp - Vrana
Sundh - Andersson - McDonell
Törnqvist

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild