LHC besegrade Färjestad

Publicerad: 2014-10-25 21:28

På lördagskvällen tog LHC sin andra raka seger i SHL när Färjestad besegrades med 3-0. Efter en mållös första period drog LHC i väg i den andra och kunde sedan räkna in tre poäng på kontot. 

Linköping kom ut bra och skapade matchens första målchanser, där Fredric Anderssons skott mot Pettersson-Wentzel var den bästa.

Tre minuter in i perioden drog LHC på sig sin första utvisning. Hemmalaget stod upp bra i boxplay och kunde efter två minuter se sitt lag åter bli fulltaliga efter ett bra jobb i numerärt underläge.

Efter sju och en halv minut var det åter dags för LHC att spela boxplay och återigen stod man upp på ett bra sätt och förhindrade Färjestad från att ta ledningen.

Linköping avslutade den första perioden på ett bra sätt och skapade ett par bra chanser, bland annat genom fjärdekedjan med pigge Henrik Törnqvist som kom till skott ett par gånger om i samma byte.

Men trots bra målchanser åt båda håll blev den första perioden mållös.

I den andra perioden fick Färjestad återigen ett tidigt powerplay men det blev kortvarigt då gästernas Rickard Wallin drog på sig en utvisning. I fyra mot fyra-spel tog LHC ledningen och det var en minst sagt oväntad målskytt.

Broc Little spelade backen till Anton Karlsson som vispade iväg ett skott från blålinjen, ett skott som Pettersson-Wentzel släppte förbi sig.

En halv minut senare utökade LHC ledningen till 2-0 när Jakub Vrana lyckades få in pucken vid Pettersson-Wentzels första stolpe, ett avslut som kom från snäv vinkel.

Linköping spelade bra såväl offensivt som defensivt, men fick stundtals problem när de blev nedtrycka i egen zon och Färjestad kunde snurra i anfallszon.

LHC skapade flest chanser i den andra perioden och gick välförtjänt därifrån med en 2-0 ledning.

I den tredje perioden öppnade LHC bra och skapade tidigt ett par chanser för att utöka ledningen till 3-0. Tre minuter in i perioden var Micflikier väldigt nära men skottet från LHC:s notoriske målskytt träffade ribban.

Färjestad hade sedan en bra period, men LHC spelade bra och redde ut stormen som uppstod när gästerna från Karlstad forcerade för att få in en reducering.

LHC spelade väldigt kontrollerat och det blev aldrig riktigt farligt när Färjestad tryckte på framåt.

Fjorton minuter in i den tredje perioden punkterade LHC matchen med sitt tredje mål för kvällen. Jeff Taffe väntade och väntade innan han tryckte in 3-0 mål bakom Justin Pogge.

Färjestad försökte närma sig och fick ett par bra chanser, men LHC spelade fortsatt väldigt bra defensivt och de skott som kom igenom räddades av Gustav Forsling.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Statistik

Linköping - Färjestad 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Skott: 32-23
Utv, LHC: 6x2
Utv, FBK: 5x2 
Publik: 5847
Domare: Morgan Johansson, Thomas Andersson

Första perioden
Inga mål

Andra perioden
05.58 1-0 Fredric Andersson (Anton Karlsson, Broc Little)
06.24 2-0 Jakub Vrana (Jonas Almtorp)

Tredje perioden
14.16 3-0 Jeff Taffe (Jacob Micflikier, Broc Little) PP1

 

Laguppställning

Målvakter
Rautio (Högberg)

Backar
Rahimi - Junland
Dahlström - Karlsson
Forsling - Johansson
Hansson

Forwards
Micflikier - Taffe - Little
Hardt - Almtorp - McDonell
Salmonsson - Andersson - Vrana
Sundh - M.Karlsson - Törnqvist

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild