LHC ser fram emot avgörande match

Publicerad: 2014-03-26 16:55

Linköping besegrade igår Frölunda och tvingade därmed fram en sjunde och avgörande match i kvartsfinalserien. Nu riktas samtliga blickar mot morgondagens match i Scandinavium.

– I gårdagens match var det givna förutsättningar och jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt. Vi har slagit i underläge under en längre period så att vi får komma ner dit och spela en sjunde och avgörande match känns väldigt kul. Vi känner oss i bra form just nu och jag ser fram emot matchen väldigt mycket, säger Magnus Hävelid.

Gårdagens match var en styrkedemonstration från Linköping, som jobbade sig in i matchen efter en något trevande start i den första perioden. I morgon vill Magnus se laget spela sin bästa hockey den här säsongen.

– Jag tycker att vi känns stadiga i vårt försvarsspel och spelar ett bra boxplay just nu. Igår hade vi ett bra driv i anfallsspelet, framförallt visade vi det i andra perioden där vi forecheckade, vann närkamper och var starka in mot målet. Vi driver spelet och många är delaktiga samtidigt som vi lägger det hårda jobbet i försvarsspelet. Det är jämnt därute, det måste vi ta med oss, men vi ska ut och spela vår bästa hockey.

Läget i laget:
Anton Blomberg är ett frågetecken inför matchen i morgon. Sebastian Karlsson och Jonas Junland kommer inte att spela. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för morgondagen.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
NÄSTA BORTAMATCH
Torsdag 27 mars  19:00
Scandinavium
  biljett
SM-slutspelet 2014
KvartsfinalSchema
 FHC
3 - 3
LHC 
Match 132
Match 212
Match 313
Match 432
Match 562
Match 635
27/03 19:00--
 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild