"Det är bara vinst som gäller"

Publicerad: 2014-03-24 16:30

Efter gårdagens förlust i Scandinavium är det kniven mot strupen för LHC när match 6 i kvartsfinalserien spelas i Cloetta Center. Vid förlust tar nämligen säsongen slut för LHC redan i morgon kväll, vid vinst fortsätter serien till en sjunde och avgörande drabbning i Göteborg på torsdag.

– Det är bara vinst som gäller, så enkelt är det. Vi hoppas på ett rejält hemmastöd, fansen var fantastiska senast och det var en riktigt härlig stämning. Vi ska plocka fram årets bästa hockey, det är det som krävs för att vi ska vinna matchen. Det är bra stämning i laget och det ska bli väldigt kul att spela den här matchen, säger Magnus Hävelid. 

Under grundserien var LHC ett av seriens bästa lag i powerplay. Men i kvartsfinalserien mot Frölunda har målen i powerplay lyst med sin frånvaro, något som Magnus vill se ändring på i morgon.

– Det är två lag som spelar väldigt bra boxplay i den här serien. Dessutom är det få utvisningar och när vi sedan har spelat powerplay så har det varit de små marginalerna som har varit emot oss. Vi hoppas att det kan komma igång i morgon.

Hur viktiga blir fansen i morgon?
– De blir en extra spelare för oss på isen. Vi behöver dem verkligen i morgon och jag tror att de själva känner det. Jag hoppas på stor uppslutning i morgon och det ökar naturligtvis möjligheterna för oss att vinn matchen.

Läget i laget:
Lagledningen hälsar att samtliga spelare som var tillgängliga senast är tillgängliga för spel i morgon.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
NÄSTA HEMMAMATCH
Tisdag 25 mars  19:00
Cloetta Center
  biljett
SM-slutspelet 2014
KvartsfinalSchema
 FHC
3 - 2
LHC 
Match 132
Match 212
Match 313
Match 432
Match 562
25/03 19:00--
27/03 19:00-- 
 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild