Ännu en strafförlust för LHC

Publicerad: 2013-10-12 18:52

Det rådde revanschlystnad i LHC inför eftermiddagens hemmamatch mot Luleå. Den berodde dels på försluten i SHL-premiären men också på grund av LHCs tre raka förluster. Men trots ledning två gånger om i matchen blev det ingen revansch för LHC som föll mot Luleå efter straffar.

Matchens första riktigt heta målchans kom efter en och en halv minut när Sebastian Karlsson fick ett öppet läge efter passning av Eric Himelfarb, ett läge som slutade med ett skott utanför David Rautios målbur. Strax därefter fick Linköping matchens första powerplay och skapade ett flertal bra chanser som räddades med flera bra räddningar från David Rautio.

Den första perioden var ganska underhållande och bjöd på såväl skönspel som mycket kamp och heta känslor på både isen och läktaren.

Det var dessutom en väldigt jämn förstaperiod med ett visst övertag för Luleå i avslut på mål. Det blev dock inget mål för varken LHC eller gästerna från Norrbotten.

LHC öppnade bra i den andra perioden och fick efter fyra minuter ännu en chans i powerplay. Då tog LHC ledningen i matchen genom amerikanen Chad Kolarik som tryckte in pucken bakom David Rautio.

Luleå kvitterade matchen fem minuter senare när Linus Klasén lyckades få in pucken bakom Andreas Andersson, en puck som olyckligt gick in via Magnus Johansson.

LHC var fortsatt bra under sista halvan av andra perioden och lyckades utöka ledningen med två och en halv minut kvar att spela. Chad Kolarik sköt ett skott som styrde på en Luleå-spelare och fram till Johannes Salmonsson som satte pucken mellan benen på Rautio.

Drygt en minut senare replikerade Luleå ännu en gång när Niklas Olausson fick in pucken bakom Andreas Andersson, ett mål som kom till efter att LHC tappat pucken i egen zon.

I den tredje perioden gick såväl Linköping som Luleå för att ta kommandot i matchen i form av ett mål. Det skapades flera bra möjligheter från båda läger, men de båda målvakterna i matchen stod för bra prestationer.

I powerplay tryckte LHC på, men de klara målchanserna lös med sin frånvaro bortsett från Pär Arlbrandts skottläge som uppstod efter en målvaktsretur.

Efter tio och en halv minut var LHC en ramträff av Jan Sandström från att ta ledningen i matchen, Luleås dittills bästa försök till ett ledningsmål.

Linköping gjorde en bra avslutningsperiod men lyckades inte få hål på Rautio. Istället gick matchen till avgörande i overtime och sedermera straffläggning.

I straffläggningen var Luleå något hetare än LHC och framförallt Linus Klasen, som med sin straff såg till att Luleå tog hem bonuspoängen.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Statistik

LHC - Luleå 2-3 PS (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 28-25
Utv, LHC: 1x2
Utv, LHF: 4x2
Publik: 7162
Domare: Mikael Sjöqvist, Morgan Johansson

Första perioden
Inga mål

Andra perioden
05.13 1-0 Chad Kolarik (Pär Arlbrandt) PP1
10.36 1-1 Linus Klasen (Niklas Olausson)
17.37 2-1 Johannes Salmonsson (Chad Kolarik)
18.29 2-2 Niklas Olausson (Per Ledin, Linus Klasen)

Tredje perioden
Inga mål

Fjärde perioden
Inga mål

Straffläggning
Luleå Abbott - Miss
LHC Rohdin - Miss
Luleå Klasen - Mål
LHC Arlbrandt - Miss
Luleå Olausson - Mål

Laguppställning

Målvakter
Andersson (Engstrand)

Backar
Grillfors - Junland
Bäckman - Johansson
Rahimi - Hultström
Lorentzon

Forwards
Salmonsson - Almtorp - Kolarik
Hjalmarsson - Sjögren - Arlbrandt
Karlsson - Lindhagen - Himelfarb
Hagelin - Nermark - Rohdin
Fish

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild