LHC besegrade HV med 6-1

Publicerad: 2013-03-15 21:30

LHC hämtade sig från 6-0 förlusten i Jönköping. Inför en fantastisk hemmapublik visade LHC sig från sin bästa sida och vann tillslut med 6-1. Kvartsfinalserien är därmed kvitterad, 1-1.

LHC kom ut starkt i den första perioden och lyckades trycka ner HV71 i försvarszonen redan i det första bytet. Hemmalaget såg väldigt revanschsugna ut efter onsdagens förlust och det såg ut som ett helt nytt lag ute på isen.

HV71 i sin tur skapade sin första målchans efter tre minuter när backen Dan Spang kom till avslut, ett skott som räddades av Christian Engstrand. Drygt två minuter senare fick HV71 powerplay och LHC fick visa upp sina färdigheter i boxplay, något som hemmalaget skötte med bravur.

När HV sedan fick sitt andra powerplay i matchen kom det första målet. Men det var LHC som stod för det och målskytt var assisterande lagkaptenen Sebastian Karlsson. Matchen hettade sedan till efter tretton och en halv minut när Andreas Jämtin fick matchstraff för spearing och LHC fick fem minuters powerplay.

Spelet i powerplay kunde dock ha börjar bättre då det var HV som kvitterade en minut in genom William Karlsson. Men sedan var det LHCs tur att vittja nätet och det två gånger om. Först avlossade Mattias Bäckman ett skott som gick stolpe in bakom Wesslau och drygt 45 sekunder hängde Simon Hjalmarsson upp pucken i nättaket. Det var en väldigt intensiv första period som slutade 3-1 till LHC.

Den andra perioden började i samma höga fart som var i den första perioden. Slutspelskänslorna var påtagliga och det blev allt som oftast irriterad och grinigt efter avblåsningarna.

Efter fyra minuter utökade LHC ännu en gång när lagkaptenen Magnus Johansson fick ett öppet läge i anfallszon och överlistade Wesslau med ett hårt skott. LHC förde matchen och pumpade ordentligt i anfallsvågorna, något som gav problem för HVs backuppsättningen.

Trots att andra perioden var en fartfylld historia med bra målchanser åt båda hål så blev det bara ett mål framåt. LHC hade således en tremålsledning att gå på inför den tredje perioden.

LHC fortsatte att spela bra i den tredje perioden och det var inget snack om vilket lag som ville vinna matchen mest. LHC anföll med en bra kombination mellan fart och finess vilket vållade stora problem för HV71.

HV spelade dock upp sig i den tredje perioden och lyckades sätta lite press på LHC i anfallszon. LHC stod dock upp bra i defensiven och hade dessutom en stabil Christian Engstrand längst bak.

Med fem minuter kvar plockade ut sin målvakt i jakt på en slutforcering. Men en dåligt slagen passning från HV-klubba tog på en lagkamrats skridsko och gled mot det öppna målet. I den officiella statistiken fick Daniel Grillfors målet, då han var siste LHC-spelare på pucken.

HV plockade ut Wesslau ännu en gång, men återigen slutade det med att LHC utökade ledningen. Den gången var det Pär Arlbrandts tur att få ett mål i protokollet, framspelad av Simon Hjalmarsson.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Statistik

LHC - HV71 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)
Skott: 32-32
Utv, LHC: 4x2
Utv, HV: 3x2, 1x5, 1x20
Publik: 8072
Domare: Tobias Björk, Marcus Vinnerborg

Första perioden
11.29 1-0 Sebastian Karlsson (utan assist) SH1
14.19 1-1 Patrik Carlsson (William Karlsson)
16.31 2-1 Mattias Bäckman (Lee Goren) PP1
17.14 3-1 Simon Hjalmarsson (Patrik Zackrisson, Magnus Johansson) PP1

Andra perioden
03.52 4-1 Magnus Johansson (Simon Hjalmarsson, Pär Arlbrandt)

Tredje perioden
15.14 5-1 Daniel Grillfors (utan assist) ENG
17.27 6-1 Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson) ENG

 

Laguppställning

Målvakter
Engstrand (Andersson)

Backar
Bäckman - Johansson
Grillfors - Hävelid
Rahimi - Hultström
Lorentzon

Forwards
Hjalmarsson - Zackrisson - Arlbrandt
Karlsson - Goren - Weinhandl
Salmonsson - Almtorp - Figren
Pavlikovsky - Lindhagen - Fish
Nermark

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild