Arlbrandt och Bäckman förlänger

Publicerad: 2013-01-23 10:56

Linköpings HC kan idag presentera två kontraktsförlängningar. Det handlar om backen Mattias Bäckman som har förlängt med ett år samt forwarden Pär Arlbrandt som har skrivit på för två år till i LHC-tröjan.

Linköpings HC har idag förlängt avtalen med forwarden Pär Arlbrandt samt backen tillika egna produkten Mattias Bäckman. Pär Arlbrandt har skrivit på ett avtal som sträcker sig två år framåt, medan Mattias Bäckman har skrivit på för ett år.

– Mattias har haft en mycket bra utveckling de senaste två åren. Det är en spelskicklig back med bra framtidsutsikter, säger Linköpings sportchef Johan Hemlin.

20-årige Mattias Bäckman tillhör en av fem spelare i LHC:s A-lag som har LHC som moderklubb. Han gör i år sin andra säsong i Elitserien och har etablerat sig på den absoluta högsta nivån.

– Det var ett ömsesidigt beslut. Jag känner att jag behöver ett år till att utvecklas och jag trivs väldigt bra här, säger Mattias Bäckman.

Mattias har under säsongen representerat Tre Kronor och ligger för närvarande fyra i Linköpings interna poängliga med 20 poäng (1+9) Mattias draftades av Detroit Red Wings i femte rundan 2011.

– Pär har sedan han kom till LHC visat vilken skicklig hockeyspelare han är. Det känns jätteroligt att kunna förlänga hans avtal med ytterligare två år, säger Hemlin.

Pär Arlbrandt anslöt till Linköping inför säsongen 2011/2012. Under sina två säsonger har Pär tillhört toppen i poängligan och har hittills stått för 78 poäng på 95 matcher i LHC-tröjan.

– Det var första valet hela tiden. Jag och familjen trivs jättebra och målet är att försöka vinna ett SM-guld under de två kommande åren, säger Pär om förlängningen.

Jönköpingsbördige Pär Arlbrandt slog så sent som för en vecka sedan sitt personliga rekord i Elitserien som tidigare var 40 poäng på 55 matcher. Tillsammans med Carl Söderberg och Simon Hjalmarsson har Pär tillhört en av säsongens mest fruktade och effektiva anfallskedjor.

 
Gustaf Pettersson
Webredaktör
gustaf.pettersson@lhc.eu
Spelarprofil
Pär Arlbrandt
 • Född

  1982-11-22

 • Längd

  172 cm

 • Vikt

  80 kg

 • Profil »

klubblogo
Spelarprofil
Mattias Bäckman
 • Född

  1992-10-03

 • Längd

  185 cm

 • Vikt

  79 kg

 • Profil »

klubblogo
 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild