Matchrapport: HV71-Linköping 0-1 efter förlängning

Publicerad: 2011-12-10 22:32

LHC förstörde den stora festen. Carl Söderberg styrde in 0-1 med 1:41 kvar att spela av förlängningen och såg till att två poäng hängde med hem till Östergötland.

Efter månader av förberedelser så var det då äntligen dags för utematchen. Med lite regn som uppladdning startade tillslut matchen, men någon vidare hockey bjöds det i ärlighetens namn inte på. Pucken studsade oturligt och många passningar gick fel.

Det öppnade upp för flera farliga lägen där både Jaroslav Hlinka, Pontus Petterström och Jukka Voutilainen missade frilägen i den första perioden. LHC fortsatte där man avslutade i torsdags och stod för en bra inledning där man pressade högt och stressade HV-försvaret. Man fick två chanser i powerplay och borde ha kunnat peta in en puck där.

Linköping fortsatte att trumma på även i den andra perioden och ett mål hängde verkligen i luften. Man skapade flera bra lägen i ett powerplay, men pucken ville inte gå in. HV71 avslutade dock bäst och var även de nära på att få in en puck sedan Magnus Johansson visats ut för slashing.

I den tredje perioden pressade HV71 på rejält och LHC lade sig på försvarssida, något man lyckades med effektivt. Hemmalagets chanser dök upp vid slumppuckar och man var nära att peta in en puck efter en rörig situation.

LHC lyckades också reda ut flera numerära underlägen, bland annat ett minutlångt tre mot fem-läge där man spelade oerhört uppoffrande. Matchen gick till förlängning och där kunde Carl Söderberg avgöra i kylan. Forwarden styrde påpassligt in ett backskott från Magnus Johansson och såg till att man fick med sig två poäng hem.

 
Rasmus Hallgren
Redaktör
rasmus.hallgren@lhc.eu
LAGUPPSTÄLLNING

Målvakter
Norrena (Engstrand)

Första femman
Dahlbeck - Johansson
Jämtin - Hlinka - Figren

Andra femman
Lorentzon - Hävelid
Figren - Söderberg - Arlbrandt

Tredje femman
Bäckman - Åkerman
Petterström - Lindhagen - Håkanson

Fjärde femman
Persson - Laumann Ylven
Molinder - Holmqvist - Ottosson 

SENASTE MATCH
Lördag 10 december
STATISTIK

0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 24-28
Utv, HV: 4x2
Utv, LHC: 4x2
Domare: Patrik Sjöberg, Morgan Johansson
Publik: 18884

Första perioden
Inget mål

Andra perioden
Inget mål

Tredje perioden
Inget mål

Fjärde perioden
03.19 0-1 Carl Söderberg (Magnus Johansson, Robin Persson)

 

Copyright © 2011-2016 Linköping Hockey Club

Telefon: 013-37 12 00

Redaktion: web@lhc.eu

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Design/grafik: LHC Ord & Bild